Psycholoog Brunssum – Sittard

Professionele hulp van de psycholoog?

MTSR is een GGZ instelling in Zuid-Limburg. Binnen onze instelling behandelen wij zowel volwassenen als Kind en Jeugd. Wij streven ernaar onze cliënten zo snel als mogelijk een passend behandeltraject aan te bieden. Niettemin kan het voorkomen dat sprake is van een wachtlijst. Onder over ons en dan wachttijden staat de actuele wachtlijst weergegeven. Er is verder geen wachttijd tussen intake en de start van de behandeling, deze kan per direct gestart worden, zowel in de Basis GGZ als in de Specialistische GGZ. Door cliënten wordt MTSR gekenmerkt als: snel, toegankelijk, betrokken en effectief. MTSR werkt met een multidisciplinaire aanpak. Dit doen we met een team van zeer ervaren professionals met een diepgaande expertise in hun vakgebied. Ons team bestaat onder meer uit:

 • GZ psycholoog
 • Klinisch psycholoog
 • Psychiater
 • Cognitieve gedragstherapie
 • Kinder- en jeugdpsycholoog
 • Beeldende therapie

Hoe kan de kinderpsycholoog helpen?

Als ouder zijnde kunt u zich wel eens zorgen maken over de ontwikkeling van uw kind. Er zijn veel problemen waar kinderen en ouders gelukkig zelf uit komen zoals bijvoorbeeld wanneer het even niet goed gaat op school of als er ruzies zijn thuis. Dit hoort er af en toe bij. Het kan zijn dat de problemen blijven aanhouden, en uw kind eventueel vast loopt. Specialistische hulp via MTSR waar deskundigen voor kinderen, jeugdigen en ouders klaar staan kan dan een uitkomst zijn. In overleg met u en uw kind proberen we u op weg te helpen. Lees alles over de aanpak van kinder-en jeugdpsycholoog.

Download direct alle informatie over de klachtenregeling van MTSR.Psychische klachten

Het professionele team van MTSR in Brunssum en Sittard behandelt zowel volwassenen als jongeren aan de hand van een intakegesprek. Aangezien er veel verschillende psychische klachten zijn, is het belangrijk dat tijdens een intakegesprek de klachten gediagnostiseerd worden en aan de hand daarvan een passende behandeling wordt gestart. MTSR biedt niet alleen persoonlijke behandelingen aan, maar ook e-health en videobellen. Onze persoonlijke behandelingen bestaan onder ander uit mindfulness, cognitieve gedragstherapie, interpersoonlijke psychotherapie, cliëntgerichte therapie en EMDR. Het voordeel van onze online behandelingen is dat u zelf bepaalt wanneer u wilt werken aan uw herstel en dat u dit kan doen in uw eigen omgeving. MTSR behandelt onderstaande psychische klachten.

 • Depressie
 • Na overleg vormen van persoonlijkheidsproblematiek
 • Onbegrepen klachten
 • ADHD (bij volwassenen)
 • Trauma
 • Burn out symptomen
 • Relatie
 • Angststoornissen

Beeldende therapie

Beeldende therapie is een en handelingsgerichte- en ervaringsgerichte therapie en hierdoor staat dan ook het ‘doen’ centraal. Binnen deze therapie gaat u dus zelf aan de slag. Dit doet u doormiddel van oefeningen en opdrachten en hierbij gebruikt u beeldende middelen zoals schilder- en tekenmaterialen, klei, etc. U hoeft hier niet creatief voor te zijn. Het gaat er niet om dat u iets 'moois' of 'goeds' maakt en u wordt niet beoordeeld op de kwaliteit van uw werk. Door de oefeningen en opdrachten kunt u meer inzicht krijgen in uw eigen denken, voelen en handelen en kunt u veranderings-, ontwikkeling-, stabiliteit en/of acceptatie processen bewerkstelligen om weer balans in uw leven te ervaren.

Wilt u meer weten? Bekijk de video hiernaast of vraag een gratis telefonisch consult aan.

MTSR: Psycholoog in Zuid-Limburg