pijnverlichtingsdagen

Nieuwe medewerker: Lennard Hulsebos

Wie weleens van baan verandert, kent waarschijnlijk dat gevoel van ergens nieuw binnenkomen. Vol met enthousiasme en nieuwsgierigheid. Zoeken naar je rol en plek in de nieuwe omgeving en al je ‘oude’ gewoontes en routines loslaten om nieuwe te gaan opbouwen. Daar zit ik nu middenin.

Vanaf 1 juli 2017 ben ik begonnen bij MTSR en kom als Bedrijfsadviseur het team in de Bedrijfsgezondheidszorg versterken. Verzuimbeheer, coaching en begeleidende gesprekken, training, advisering… er komt veel bij kijken. Tot nu toe is nog geen dag hetzelfde en ik heb sterk het vermoeden dat dit ook zo zal blijven.

Wat dat betreft is het contrast met mijn vorige functie, waar ik als behandelend psycholoog bij een revalidatie centrum  een zeer voorspelbare planning had, erg groot. In 4 ½ jaar heb ik daar veel geleerd over hoe het hervatten in arbeid voor een werknemer een vaak onmisbare schakel is in efficiënt en effectief gezondheidsherstel. Kennis die van grote waarde is in mijn huidige werkzaamheden.

Ook mijn eerdere ervaring als adviseur en trainer bij een Assessment bureau in Sittard komt goed van pas. Door in te spelen op de vraag en behoefte van werkgevers, konden zij verder met hun uitgezette beleid en strategie.
Nu is een belangrijk onderdeel van mijn taak om me te richten op het gezamenlijk belang van werkgever en werknemer. De gezondheid. Niet alleen van de mens zelf, maar ook van de werksfeer en de arbeidsomstandigheden.

Kortom, die ‘oude’ gewoontes en routines hoeven gelukkig niet allemaal los gelaten te worden. Ze gaan me helpen bij het ontwikkelen van nieuwe. Ik heb er zin in!

Lennard Hulsebos
Bedrijfsadviseur en Psycholoog