Jessie Stoffelen in de spotlight

Jessie is 28 jaar en geboren en getogen in Brunssum. Na de havo heeft ze de studie fysiotherapie gevolgd om vervolgens te gaan werken bij Adelante. Sinds februari 2009 is Jessie werkzaam bij MT Fysio, onderdeel van MTSR, en is ze werkzaam in Brunssum, Geleen en op locatie bij bedrijven. Tijdens haar loopbaan is ze gestart met de masteropleiding psychosomatiek en heeft ze deze succesvol afgerond. Buiten fysiotherapeute en psychosomatisch specialist, heeft ze tevens verschillende cursussen gedaan voor COPD (longaandoeningen) en ontspanningstherapie en geeft ze elke dinsdagavond fysiofitness.

Psychosomatische fysiotherapie is gericht op de klachten die onderhouden of veroorzaakt worden door psychische invloeden en sociale factoren die hierbij een rol spelen. De klachten zijn vaak langdurig en/of medisch niet goed te verklaren. Meer dan de “gewone” fysiotherapeut heeft Jessie als psychosomatisch fysiotherapeut aandacht voor zowel de geestelijke als de lichamelijke aspecten die het welzijn van mensen beïnvloeden. Dit alles met als doel de cliënt weer in evenwicht te brengen. Denk bijvoorbeeld aan omgaan met chronische klachten, hyperventilatie, spanningshoofdpijn, vermoeidheid n.a.v. stress, angsten of depressies. Middels onder andere ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen en hearth coherentie oefeningen behandelt Jessie haar cliënten, indien nodig in samenwerking met een psycholoog, praktijkondersteuner of psychiater.

Ze zorgt ervoor dat haar baan genoeg variatie biedt door voldoende bij- en nascholing, waardoor ze steeds weer andere werkzaamheden erbij kan uitvoeren. Ook door de verschillende locaties blijft er genoeg uitdaging in haar werk. Daarbij zorg MT Fysio voor genoeg uitdagingen en nieuwe werkzaamheden! Ze hoopt over 5 jaar nog steeds werkzaam te zijn voor MT Fysio en MTSR, uiteraard wil ze dan nog verder ontwikkeld zijn binnen de psychosomatiek en een nieuwe opleiding afgerond hebben tot hearthmath therapeut. Bekijk hier het hele fysioteam!