Jade stelt zich voor…

Jade mtsr

Ik ben Jade Stultjens en momenteel werkzaam als psycholoog binnen het Kind & Jeugd team van MTSR. Ik heb afgelopen jaar de master Mental Health aan de Universiteit van Maastricht gevolgd. Voor mijn thesis heb ik onderzoek gedaan naar pesten binnen acht basisscholen in Limburg, waarbij ik me gericht heb op de Pestvrij Monitor, een niet-anonieme vragenlijst die pesten binnen een klas in kaart brengt. Op basis van eerdere wetenschappelijke bevindingen en praktische feedback is de vragenlijst zodanig aangepast dat hij voldoet aan de wetgeving en makkelijk inzetbaar is voor scholen. De resultaten van de vragenlijst heb ik verwerkt in een sociogram, waardoor de verschillende rollen binnen het pesten voor leraren inzichtelijk worden gemaakt. Binnen pestgedrag wordt namelijk niet alleen een pester en slachtoffer onderscheiden, maar ook ondersteuners, beschermers en buitenstaanders. Deze visualisaties helpen de leerkracht om pesten op een effectievere en doelgerichtere manier aan te pakken.

Op 19 oktober heb ik voor mijn uitmuntende master thesis genaamd ‘Identifying the group dynamics of bullying using a social network perspective’ de Catharina Pijls Aanmoedigingsprijs in ontvangst mogen nemen. Dit is een prijs die wordt sinds 1992 uitgereikt aan afgestudeerden die een bijdrage hebben geleverd aan de bevordering van gezondheidswetenschappelijk onderzoek.